Bardahl

Bardahl

Het bedrijf produceert hoogwaardige chemische producten en biedt een breed gamma van producten aan in talrijke sectoren: auto, moto-scooter, marine en industrie (additieven, smeermiddelen, reinigers, carrosserie- en onderhoudsproducten, ruiten- en koelvloeistoffen, tuinproducten,..)

Het begon in 1939 te Seattle (VS): de ingenieur Ole Bardahl die van Noorse afkomst was, ontwikkelde een revolutionair smeermiddel voor motoren gebaseerd op het fenomeen van de polarisatie. 
Dit principe laat toe om een film te vormen (de moleculen werken als magneten om optimaal te smeren want  de olie hecht zich aan de onderdelen) & fungeert als anti-wrijving, anti-slijtage en anticorrosie laag.  Alle producten van Bardahl zijn gebaseerd op deze formule. ('For a world without friction' Ole Bardahl )  

Al meer dan 60 jaar doet het team van Bardahl onderzoek om kwalitatieve additieven en onderhoudsproducten te ontwikkelen.  Voor Ole Bardahl was de beste manier om zijn producten te testen en te verbeteren de confrontatie met de meest veeleisende gebruikers: wedstrijdcoureurs. Vanaf het begin stelde hij dan ook de lokale coureurs voor om zijn formule te proberen. Deze ontdekten al snel dat het Bardahl-smeermiddel hen een voordeel gaf ten opzichte van hun concurrenten. 
Het merk begon meer en meer raceteams te sponsoren, ongeacht de gebruikte voertuigen: motorfietsen, sneeuwscooters, auto's of watervliegtuigen. Bardahl is dan ook het merk van de grootste coureurs zoals Dan Gurney, Sebastien Loeb, Thomas Chareyre,.. 

Het optimaliseren van de producten volgens de echte behoeften van de gebruikers, dat is voor Bardahl nog steeds de leidraad bij innovaties.

Benieuwd wat wij u kunnen bieden?

Wij worden graag uw partner om uw wagenpark, machines, tractoren...  gezond en gesmeerd te houden!

Vraag vrijblijvend uw offerte aan
Vrijblijvende offerte

Vrijblijvende offerte

  • Kleine of grote professionele gebruiker?
  • Wenst u product- of prijs informatie, algemeen of net al heel specifiek?  
  • Bent u benieuwd wat Beroil u kan bieden? 
  • Zoekt u een betrouwbare leverancier voor uw smeermiddelen, additieven & toebehoren?