Remvloeistof

Remvloeistof

De rem is een essentieel onderdeel van een wagen. De componenten moeten altijd van hoge kwaliteit zijn en dit geldt zeker ook voor de remvloeistof. Het is belangrijk dat u het juiste product gebruikt, namelijk wat de fabrikant voorschrijft.

De rem -schijven, -blokken, -klauwen & - pompen vormen de 4 belangrijkste onderdelen van het remsysteem, deze kunnen niet functioneren zonder remvloeistof. 
Wanneer de bestuurder het rempedaal indrukt zorgt de remvloeistof ervoor dat deze kracht wordt doorgegeven aan de wielremcilinders. Vloeistoffen zijn immers niet samendrukbaar. Ze behouden dus een constant volume, zelfs onder invloed van hoge druk, waardoor elke samendrukkende kracht direct kan worden doorgegeven. 

Een lage viscositeit is één van de belangrijke eigenschappen. Remvloeistof dient dus zeer dun te zijn want de vloeistof moet zich makkelijk door nauwe leidingen en doorgangen kunnen verplaatsen. 
Ook een voldoende hoog kookpunt van de vloeistof is belangrijk. Wanneer de bedrijfstemperatuur hoger is dan het kookpunt van de vloeistof kan de remvloeistof koken. Bij het koken ontstaan er dampbellen en, in tegenstelling tot de vloeistof, zijn deze dampbellen wel samendrukbaar. Het gevolg? Er wordt minder druk opgebouwd in het remsysteem & de prestaties van de remmen zullen aanzienlijk achteruit gaan. De remafstand zal bovendien langer worden. 

De meeste moderne auto's werken op remvloeistoffen op basis van glycol, deze worden aangeduid in termen van 'DOT' (Department of Transport). Het cijfer erachter: DOT 3, DOT 4 & DOT 5.1, heeft te maken met de minimum kwaliteit van de vloeistof, vooral van het kookpunt & de viscositeitHoe zwaarder de remmen belast worden, hoe hoger het kookpunt moet zijn. Voor personenwagens is dit bijvoorbeeld lager dan voor race wagens of zwaardere voertuigen.
Sommige auto's, met een centraal gestuurd rem- en koppelsysteem werken met een vloeistof op basis van mineralen of LHM

Er mag ook niet vergeten worden dat remvloeistof hygroscopisch is: de kwaliteit van de vloeistof zal na verloop van tijd afnemen. Er zullen een deel van de oorspronkelijke eigenschappen verloren gaan, ook door vocht dat van buitenaf wordt opgenomen. Het is het dus van belang om tijdig de remvloeistof te vervangen.

Vraag ons om uw offerte op te maken voor uw remvloeistoffen. Ons assortiment bevat producten van alle top merken zoals Castrol, Motul, Total, Wolf oil,.. 

Benieuwd wat wij u kunnen bieden?

Wij worden graag uw partner om uw wagenpark, machines, tractoren...  gezond en gesmeerd te houden!

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Enkele producten uit het assortiment Remvloeistof

Syntol Brake Fluid DOT 4

Syntol Brake Fluid DOT 4

Remvloeistof met hoog kookpunt.
 • FMVSS 116 DOT3 & DOT4
 • SAE J 1703

Beschikbaar in: 5L, 20L, 205L

Wolf Brake Fluid DOT 5.1

Wolf Brake Fluid DOT 5.1

Synthetische remvloeistof voor hydraulische remsystemen. Biedt een hoge chemische stabiliteit, een uitstekende weerstand tegen residu's en een hoge weerstand tegen oxidatie.
 • SAE J 1703, SAE J 1704
 • ISO 4925 Class 3&4, ISO 4925 Class 5.1
 • FMVSS 116 DOT 5.1, FMVSS 116 DOT3, FMVSS 116 DOT 4 

Beschikbaar in: 250ML, 500ML, 1L, 20L, 60L, 205L, IBC

Gulf Brake Fluid DOT 4

Gulf Brake Fluid DOT 4

Uitstekende kwaliteit rem- en koppelingsvloeistof, samengesteld uit synthetische vloeistoffen. Ontwikkeld om te voldoen aan de internationaal geaccepteerde eisen van de DOT 4 specificaties.
 • SAE J1703, J1704
 • FMVSS 116 DOT 3 & DOT 4

Beschikbaar in: 250ML, 1L, 60L

Motul RBF 660 Factory Line

Motul RBF 660 Factory Line

100% synthetische remvloeistof op basis van polyglycol, ontwikkeld voor de racesport. Kan zowel voor conventionele rem- als hydraulische koppelingsystemen worden gebruikt.
 • SAE J 1703
 • ISO 4925
 • FMVSS 116

Beschikbaar in: 500ML

Vrijblijvende offerte

Vrijblijvende offerte

 • Kleine of grote professionele gebruiker?
 • Wenst u product- of prijs informatie, algemeen of net al heel specifiek?  
 • Bent u benieuwd wat Beroil u kan bieden? 
 • Zoekt u een betrouwbare leverancier voor uw smeermiddelen, additieven & toebehoren?